Haber

İtalya yeni yılda Ukrayna’ya silah yardımı yapmaya devam edecek

İtalyan hükümeti, Ukrayna’ya 2023’te silah, teçhizat ve askeri teçhizat tedarik etmek için yeni bir kararnameyi onayladı.

Akşam saatlerinde toplanan ve Başbakan Giorgia Meloni başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, halihazırda Ukrayna’ya silah yardımı sağlayan ve yıl başında sona erecek olan kararnameyi görüştü.

Başbakan Meloni, kabine toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ve Savunma Bakanı Guido Crosetto’nun önerisi üzerine Ukrayna’ya silah tedarikinin 31 Aralık 2023’e kadar uzatılmasına yönelik acil kararları içeren bir yasa kararı aldı. Kararnameyi onayladığını söyledi.

Parlamento onayından geçmesi gereken 6. kararname ile İtalyan hükümeti, her yeni sevkiyat için parlamento onayına ihtiyaç duymadan önümüzdeki yıl Kiev’e silah sağlayabilecek.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, son kararnamede Kiev’e kısa menzilli karadan havaya füze sistemi sağlanması öngörülüyor.

Haberde, Kiev yönetiminin son dönemde Rus hava saldırıları karşısında ülkenin altyapısını korumak için hava savunma sistemleri talep ettiği hatırlatıldı.

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy de 25 Ekim’de İtalya’nın Corriere della Sera gazetesine Rusya’nın hava saldırılarına karşı İtalya’dan hava savunma sistemi talep ettiğini söyledi.

İtalya daha önce Mario Draghi hükümeti döneminde çıkardığı 5 farklı kararname ile Ukrayna’ya obüs ve çok namlulu roketatar sistemleri gibi farklı boyutlarda cephanelik ve askeri takviye teçhizatı vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu