Haber

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yasayı çiğneyenlerden hesap sorulması gerektiğini belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, “yasayı çiğneyen ve kaos çıkarmaya çalışanların hesap vermesi gerektiğini” belirtti.

Cumhurbaşkanlığının Facebook sayfasından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Said, Başbakan Ahmed el-Haşani ve Adalet Bakanı Leyla Ceffal ile ayrı görüşmeler yaptı.

Said, Hassani ile yaptığı görüşmede, “Tunus yönetimine sızan ve herhangi bir ekonomik ve sosyal projenin tamamlanmasına engel teşkil eden kişilerden ülkenin tasfiye edilmesi gerektiğini” vurguladı.

Tunus Cumhurbaşkanı, “Pek çok proje hazır ve bunlar için ayrılan ödenek var. Tek eksik, bu projeleri hayata geçirmek için samimi irade.” terimleri kullandı.

Görüşmede Said, “Tunus devletinin ve halkının hizmetinde olmayı reddedenlerin birçoğunun görevden alındığını” kaydetti.

Cumhurbaşkanı Said, Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmede, “Tunus yasalarını çiğneyen, özellikle de ülkede kaosa yol açmaya çalışanların hesap vermesi gerektiğini” belirterek, bu konuda Tunus yargısına düşen görevi hatırlattı.

Said, ülkede hukuka aykırı davrananların herhangi bir müdahale olmaksızın sadece yargı tarafından sorumlu tutulacağını söyledi.

1 Ağustos’ta Tunus Devlet Başkanı Kays Said sürpriz bir şekilde Başbakan Necla Buden Ramazan’ı görevden aldı ve yerine Ahmed el-Haşani’yi atadı.

Tunus’ta Ennahda, Tunus’un Kalbi, Onur Koalisyonu gibi çeşitli muhalefet parti ve oluşumlarına ev sahipliği yapan Ulusal Kurtuluş Cephesi, Cumhurbaşkanı Said’in Başbakan Ramazan’ı görevden alıp yerine Hassani’yi atamasına tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu