Teknoloji

Vestel’in sürdürülebilirlik skoru 2023’te arttı

Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya, şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını değerlendiren Refinitiv ve S&P Global’in yıllık listelerinde bu yıl da puanlarını artırdı. Vestel Beyaz Eşya yeni sıralamasıyla dünya üçüncüsü olurken, Vestel Elektronik dünyanın en iyi şirketleri arasında ilk 10’da yer aldı.

Türkiye’nin teknoloji devi Vestel’in şirketleri Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya, 2023 yılında uluslararası çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) endeksleri ve değerlendirmelerinde önemli bir başarıya imza attı. Vestel, tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler üreterek çevresel ve toplumsal fayda yaratmayı hedefliyor. sunduğu ürün ve hizmetlerle geleceği kolaylaştırıyor, hayatı kolaylaştırıyor ve herkes için ulaşılabilir kılıyor. Bu bağlamda şirket, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki yatırımlarıyla uluslararası sürdürülebilirlik değerlendirmelerinde gelişmeye devam ediyor.

Firmaların ÇSY alanında finansal performanslarının yanı sıra risk ve fırsatları yönetme performanslarını da ölçen Refinitiv’in 2023 yılı değerlendirmesine göre Vestel Elektronik, 7 puanlık artışla 79 puan alarak en çok ilk 10’da yer aldı. Kendi segmentinde dünyadaki uygun şirketler. Vestel Beyaz Eşya, birebir değerlendirmede puanını 6 puan artırarak 82 puanla segmentinin en yetkin üçüncü şirketi oldu.

Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya, S&P Global’in sürdürülebilirlik değerlendirmeleri kapsamındaki listelerinde en iyiler arasında yer aldı. Dünya çapında 62 segmentten 13 binden fazla şirketin sürdürülebilirlik uygulamalarını segmentlere özel anketlerle değerlendiren S&P Global’in 2023 listesinde her iki şirket de 65’er puan aldı. Vestel Beyaz Eşya kategorisinde en yüksek puanı alan ikinci şirket olurken, Vestel Elektronik branşında üçüncü sırada yer aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-cicekdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu