Haber

Ümit Özdağ’dan Patlamaya İlişkin Açıklama: ‘Soylu’nun Açıklamaları ile Benim Edindiğim Bilgiler Farklı’

Zafer Partisi Genel Liderim Ümit Özdağ, bombalı atağın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu. Özdağ, ‘İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarıyla benim edindiğim bilgiler farklı’ dedi.

‘Artık Türk milletine de başsağlığı dilemek istemiyoruz’

Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, dün İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen saldırının olduğu noktada olayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aktardığı bilgilerle kendisine gelen bilgilerin farklı olduğunu belirten Özdağ, ‘Ülke böyle yönetilmeye devam ederse çok  daha şehit vereceğiz ne yazık ki. Türk milletinin başı sağ olsun ama artık Türk milletine de başsağlığı dilemek istemiyoruz. Bunun için Hatay’a sembolik mayın döşemeye gitmiştik. Eğer bizim isteğimiz olsa sınıra mayın döşenseydi, buraya gelen alçak sınırda mayınla kendisi patlar ölürdü’ dedi.

‘Sınırdaki belirli bölgelerin kontrolü HTŞ ve El Nusra’nın denetimine girdi’

Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

‘Güya Türkiye’nin denetimindeki Afrin’den çıkıp gelen biri Türkiye’nin göbeğinde bomba patlatıyor. Bu sırada İçişleri Bakanı da Türkiye’nin Erbil’e, Şam’a, Bağdat’a da güvenlik getireceği tezlerinde bulunuyor. İstanbul’da güvenlik sağlayamayanların komşu ülkelerde güvenlik sağlayacağı hayalleri görmesi kadar trajik bir şey olamaz.

Tehdit bununla da hudutlu değil. Suriye hududundaki makul bölgelere denetimin HTŞ ve El Nusra’nın büsbütün kontrolüne girdi.’

‘Benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun açıklamalarından farklı’

15 günden bu yana devletin bütün istihbarat ve güvenlik sistemlerinin bu bölgede bir ağırlaşma saptadığını belirten Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgilerle kendisine ulaşan bilgilerin farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

‘Patlama sırasında kendisi Suriye’de olan Süleyman Soylu’nun bir açıklama yaptığını, bazı imalarda bulunduğunu duyduk… Gerçekten Süleyman Soylu’nun ifade ettiği gibi bu hadisenin arkasında bahsettiği devlet mi var? Yoksa bir başka devlet ile mi bağlantı var? Önümüzdeki günlerde bunun ortaya çıkacağını göreceğiz. Çünkü benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu