Haber

Samsun’dan kısa kısa

Ladik Emniyet Müdür Vekili Komiser Ramazan Dinç, vatandaşlara telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda ihtarında bulundu.

Dinç, yaptığı açıklamada, bilhassa vatandaşları telefonla arayıp kendisini polis, jandarma, hakim, savcı yahut kamu vazifelisi olarak tanıtan birtakım şahısların kimlik bilgileri, kredi kartı ya da banka kartı numaralarını yahut şifrelerini isteyebileceğini belirtti.

Bu üzere şahısları inanılmaması gerektiğini vurgulayan Dinç, “Sizinle irtibata geçen dolandırıcılar, ‘Hesabınız terör örgütü tarafından kullanıldı, terör örgütü ile bağlantınız tespit edildi’ üzere sözlerle sizi korkutarak para yahut pahalı eşyalarınız isteyebilir. Bunlara katiyetle prestij etmeyin. Unutmayalım ki hiç bir polis, jandarma, hakim, savcı yahut kamu vazifelisi, dolandırıcıların yaptığı üzere banka hesabından, maddi durumdan bahsetmez. Vatandaşlarımızın bu tıp telefonlara prestij etmemeleri konusunda ikazlarda bulunuyoruz.” sözünü kullandı.

Vatandaşların kimlik ve kredi kartı bilgilerini kimseyle paylaşmamalarını tavsiye eden Dinç, bu türlü bir durumla karşılaşılması halinde güvenlik güçleriyle irtibata geçilmesini istedi.

Kavak Belediyesinden Emlak ve Etraf Paklık Vergisi 2. taksit ödemesi hatırlatması

Kavak Belediyesi, emlak ve etraf paklık vergisi borcu olanların borçlarını ödemeleri konusunda hatırlatmada bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, emlak ve etraf paklık vergisi ikinci taksit ödemesinin 30 Kasım’da sona ereceğini belirtildi.

Vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri ve yoğunluğu önlemek için ödemelerini son güne bırakmamalarını istenilen açıklamada, “Emlak vergisi, ilan ve reklam, katı atık ücretlerinin 30 Kasım’dan sonra ödeme yapılacak olan vatandaşlarımız gecikmeli faiz ödemesi ile karşı karşıya kalacaklar.” tabirine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu