Haber

Milletvekili Tutdere’den su zammına tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Meclisi’nin aldığı su artırım kararına tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Tutdere, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin suyu maliyetinin altında satmasına rağmen AK Parti meclis üyelerinin aldığı kararla su fiyatında indirime gidildiğini hatırlatarak AK Parti Adıyaman’a tepki gösterdi. Belediye su fiyatına yüzde 100 zam yaptı.

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman Belediyesi’nin Kasım ayı toplantısında alınan kararla Aralık ayında geçerli olmak üzere bu alanlarda fahiş su zammı yapıldı. Belediye meclis kararına göre 15 metreküp için yüzde 30, 16 ile 25 metreküp arası tüketim için yüzde 50, 26 50 metreküp arası tüketim için yüzde 80, 50 metreküp ve üzeri kullanım için yüzde 100 zam yapıldı. Ankara’da suyun maliyeti 24 lira iken, Ankara Büyükşehir Belediyemiz Vatandaş suyu ucuza içsin diye 13 liraya satıyordu ama AK Parti Belediye Meclis üyeleri çoğunluğa güvenerek su fiyatlarını yüzde 50 indirdi.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın defalarca bu sürecin yanlış olduğunu belirtmesine ve su fiyatlarını düşürmesine rağmen. art niyetlidir, bu karar geri alınmamıştır ve bu karar şu anda yargıdadır. Tıpkı AK Parti gibi A’daki meclis toplantısında diyaman, bir ay önce suyun yüzde 30’unu ve yüzde 100’ünü suya döktü. Ankara’da indirim talep eden AK Parti’ye şu çağrıyı yaptı. Um, Adıyaman’da yaptığınız yürüyüşleri geri çekin, vatandaşı bir bardak su hasreti bırakmayın” dedi. – ADIYAMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu