Haber

Kıbrıs’a kaçan müteahhit: Babamı ihbar ettim sorumlu değilim

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana’da yıkılan binalardan biri de lüks ve saygın bir site olarak pazarlanan Alpargün Apartmanı oldu. Binanın sahipleri Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün’ün deprem günü Kıbrıs’a kaçtığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Kardelen İnce’ye konuşan oğlu Alpargün, bugüne kadar 50 kişinin yaşamını yitirdiği binayla hiçbir ilgisinin olmadığını iddia ederek, şunları söyledi:

“Babamın yakalandığını bildirdim. Birlikte değiliz. Yıkılan bina ben 5 yaşındayken yapıldığı için iddialar asılsızdır, sorumlu ben değilim. Binalarla ilgilenmiyorum. Ben çocukken yapılan bir binadan nasıl sorumlu olabilirim?”

50 kişinin yaşamını yitirdiği binanın müteahhit firması Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün, 7 yıl önce verdiği bir röportajda aile şirketi olduklarını belirterek binaları şu sözlerle pazarladı:

“Projelerde en çok dikkat ettiğimiz konu güvenilirlik ve depreme dayanıklılıktır.”

Son Alpargün daha önce yerel gazetelerde “olağanüstü bir mimar”, 2020 yılında ise “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmaya katılmıştı. Alpargün, programdaki davranışları nedeniyle de eleştirildi.

tufanbeyli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu