Haber

Çalıştayda binaların depreme karşı güçlendirilmesinin önemi ve önündeki engeller tartışılacak.

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) tarafından Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temelinde 8 Şubat’ta “Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü” başlıklı bir çalıştay düzenlenecek.

DEGÜDER’den yapılan açıklamaya göre, İTÜ Süleyman Demirel Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalıştay, “Yerel Yönetimler ve Güçlendirme” temasıyla gerçekleştirilecek. Etkinlikte, deprem kuşağında bulunan Türkiye’de riskli konuları güçlendirmenin ve güçlendirmenin önündeki idari ve yasal engelleri kaldırmanın değeri tartışılacak.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Serdar Cenikli, DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, İTÜ’den Prof. Alper İlki bir konuşma yapacak.

Finanstan finansa güçlendirmenin tüm boyutlarının ele alınacağı çalıştaya, ilçe belediye başkanları, başkan yardımcıları, yöneticiler, mühendisler, İBB’nin ilgili kuruluşlarının yetkilileri, bölge müdürleri ve kamu kurumlarının temsilcileri, mühendislik ve müşavirlik firmaları, STK’lar ve firma temsilcileri katılacak. kanun.

“Deprem konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyoruz”

Açıklamada konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, arazilerinin tamamına yakını Karadeniz olan Türkiye’de her türlü tesis, bina ve yapının depreme karşı güvenli ve sağlam hale getirilmesinin önemine dikkat çekti. deprem bölgesini tanıtarak, “Bunun için deprem mühendisliği ve malzeme teknolojilerine ihtiyaç var. Yaygınlaştırılmasını sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için çalışıyoruz.” terimini kullandı.

Türkiye’nin etkili bir deprem kuşağında olduğunu ve olası bir depremde özellikle İstanbul ve çevresinde büyük kayıp ve hasar oluşacağının iddia edildiğini kaydeden Türkkan, şu ifadeleri kullandı:

“Binalarımızın depreme karşı güvenli hale getirilmesi ve olası hasarların önüne geçilebilmesi için zaman kaybedilmeden idari ve hukuki sorunların ortadan kaldırılması ve yapısal güçlendirme süreçlerine hız verilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda İstanbul’daki mevcut yapı stoğu dikkate alınarak, belediyeler ve yapısal güçlendirme yapılmadan önce sorunların analiz edilmesi gerekiyor.Bu amaçla çalıştayı düzenliyoruz ve tüm paydaşlarımızı seferber etmek istiyoruz.”

foca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu