Dünya

Bakan’dan canlı yayında müjde: Ankara-Sivas arasını 2 saate indirecek hızlı tren hattı 26 Nisan’da açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN TÜRK’teki “Hafta Sonu” programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

“DÜNYANIN MEGA PROJELERİNDEN BİRİ”

Önemli haberler veren Bakan Karaismailoğlu, “Demiryolları ile ilgili elimizde çok yeterli haber var. Dünyada ilk raylı sistemleri kuran ülkeyiz aslında. Cumhuriyetin ilk yıllarında demiryolları ile örmeye olağanüstü yatırımlar yapıldı. Demiryolları farklı bir kültür artık demiryolu yatırımları dönemine girdik Ankara-İzmir Ankara Sivas arasını hızlı trenle 3 buçuk saatte gideceğiz 2 buçuk yılda bitecek. Ankara-Sivas hattımızı 1 haftada açalım 26 Nisan’ı hedefledik Dünyanın mega projelerinden biri Maliyeti 70 milyar TL Ankara’dan Sivas’a 2 saatte gidecek Hızlı tren ayrı bir konfor Bu konforu ülkemize yaymak için çalışıyoruz.” ifadeleri kullandı.

“İSTANBUL-ANKARA ORTA 80 DAKİKA OLACAK”

Bakan açıklamalarına şöyle devam etti: “İstanbul-Ankara ortası 80 dakika olacak. Kadıköy-Kızılay arası 80 dakika olacak. 350 km hız yapacak. Kolay bir sınır değil tabi. Yatırımdır. çok yüksek teknoloji getiriyor.Kazıya vurduğumuzda maksimum 5 yıl sürecek.Bitecek bir proje.Bu işi yapabilecek firmalarla yola çıkacağız.5 yılda bitirmeyi hedefliyoruz.Ülkemiz de bitirecek. ulaşımda bir seviyeye yükselecek.Mevcut trenimiz şu anda bir ihtiyacı karşılıyor.Hava yolculuğuna göre daha kısa sürede ulaşılacak.Uçağa gerek yok.Hava yolu olağan devam edecek.Ancak kendisi tercih edecek Ankara’dan İstanbul’a giden tren. Hızlı trende bilet fiyatları otobüslere göre daha düşük.

İstanbul-Antalya 5 saat olacak. Demiryolu ağımız artarak devam edecek. Alanya’yı Mersin’e tünellerle duble yol olarak bağlayacağız. 19,5 milyon insan demiryolu ile taşınmıştır. Yatırımlardan sonra 270 milyon kişiye çıkacak.

YENİ ZIGANA TÜNELİ 3 MAYIS’TA AÇILIYOR

Yeni Zigana Tüneli gurur duyacağımız projelerden biridir. Tamamlandığında Avrupa’nın en uzun, dünyanın 3. en uzun tüneli olacak. İnşallah 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla açılışını yapacağız.

İMECE UYDUSUNUN UZAYA FIRLATILMASI

Bunlar gurur duyulacak şeyler. Uydu alanında dünyanın yüzde 30’una hizmet veriyoruz. Konuştuğumuz konuları görüyorsunuz. Türkiye her zaman seviye atlayarak yoluna devam ediyor. Bunlar bize büyük teknolojik faydalar sağlıyor. Bunlar ticari olarak Türkiye’nin dünya pazarlarındaki gücünü gösteriyor. Uzaktan erişimin bu kadar değerli olduğu bir dönemde bunlar tüm süreçleri olumlu etkileyecektir. Türksat 6A ile Türkiye, kendi uydusu ile uzayda temsil edilen ilk 10 ülke arasına girecek.”

iskilip-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu