Yaşam

11. Engelsiz Filmler Festivali’nde En İyi Film Ödülü ‘Ayna Ayna’ya gitti

Bu yıl on birincisi düzenlenen Manisiz Sinema Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Kısa Sinema Yarışması’nda yarışan filmlerin ödülleri, Goethe-Institut Ankara’da düzenlenen Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu. Sunuculuğunu komedyen Deniz Özturhan’ın üstlendiği Ödül Törenine British Council Müdürü Gill Caldicott, heyet üyeleri, festival konukları, festival sponsorları ve programdaki sinemaların konukları katıldı.

Deniz Özturhan’ın sinema konulu kısa gösterisiyle başlayan tören, işaret dili, sesli betimleme ve İngilizce tercüme ile erişilebilir bir şekilde gerçekleştirildi. Ankara’da yedi gün boyunca devam eden Manisiz Sinema Festivali’nde yaşananların görüntülerinin gösterildiği törende, “Cumhuriyete Doğru” seçkisinden “İstanbul’un Çeşmeleri ve İstanbul’da Türk Kadınları” sineması gösterime girdi. Festival programında yer alan ve Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel hazırlanan bir eser. sesli anlatımla gösterilmiştir.

KISA SİNEMA YARIŞMASI ÖDÜLLERİ KAZANDI

Gösterimlerin ardından Kısa Sinema Yarışması’nın kazananları açıklandı. Seyirci Özel Ödülü’nün ilk kez açıklandığı törende, Manisiz Sinemalar Festivali seyircisinin oylarıyla Seyirci Özel Ödülü’nü Alireza Kazemipour’un yönettiği “Saç Kırıkları” filmi kazandı.

Kısa Film Yarışması’nın ödülleri, transmedya sanatçısı Çağlar Kimyoncu, Göz Sineması Müzesi kısa ve deneysel sinema küratörü Edith van der Heijde ve yönetmen Michael Achtman’ın da yer aldığı seçici kurul tarafından belirlendi. Yarışmada, Seyirci Özel Ödülü’nü de kazanan “Saç Kırıkları” filminin senaristleri Alireza Kazemipour ve Solmaz Mortezavand, En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanırken, “Elveda Gaston” filmiyle Victor Guilbaud En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı. En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nün sahibi ise Houcem Slouli’nin yönettiği “Koşulsuz Tutku” adlı filmler oldu.

ULUSAL UZUN Metraj FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ SİNEMA ÖDÜLÜ ‘AYNA AYNA’

Kısa Sinema Yarışması’nda ödül alanların açıklanmasının ardından festival programında yer alan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın da kazananları açıklandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi Belmin Söylemez’in yönettiği “Ayna Ayna” filmi oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın ödülleri, sinema yazarı Şenay Aydemir, editör Selda Taşkın ve yapımcı Zeynep Ünal’dan oluşan komite tarafından belirlendi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında, En İyi Uygun Senaryo Ödülü’nü kazanan ve aynı zamanda Seyirci Özel Ödülü’nü de kazanan “Ayna Ayna” filminin senaristleri Belmin Söylemez ve Haşmet Topaloğlu, “Iguana Tokyo” filmiyle Kaan Müjdeci ve En yer aldı. En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi oldu. Doğru Sinema Ödülü’nü Belmin Söylemez’in yönettiği “Ayna Ayna” filmi kazandı.

Engelsiz Sinemalar Festivali programında Kısa Sinema Yarışması ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda dereceye girenlere verilen ödül heykelciği, Ankaralı heykeltıraş Hayri Şengün tarafından tasarlandı.

Festival, 4-5 Kasım’da Eskişehir’de Sinema Pembe Kanatlı AVM salonlarında seyirciyle buluşmaya devam edecek. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

haber-caykara.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu